TOP

Koersstijging Hermès na transactie LVMH

Het aandeel van Hermès International stijgt langzaam maar zeker. De koersstijging is het directe gevolg van het nieuws dat LVMH een groter belang in het luxegoederenbedrijf heeft genomen.

Het aandeel Hermès steeg maandag bijna 17% naar €205 op het nieuws van de aandelenaankoop. Vrijdag sloot het aandeel Hermès nog op € 176,20, meldt het Financieele Dagblad.

Hoofdaandeelhouder
LVMH, eigenaar van onder andere Louis Vuitton, kocht maandag ruim 15 miljoen aandelen die een belang van 14,2% vertegenwoordigen. Na omzetting van optiecontracten komt het belang uit op 17,1%. Met deze transacties was €1,45 miljard gemoeid. Samen met de familie Hermès (72%), is LVMH nu hoofdaandeelhouder.

Stabiel luxemerk
Hermès heeft bewezen een zeer sterk en stabiel luxemerk te zijn. In de laatste twee jaar is de aandelenkoers van het bedrijf verdubbeld. Hermès, dat sinds 1993 aan de beurs in Parijs is genoteerd, heeft de laatste tien jaar jaarlijks een gemiddelde winstgroei van 10% kunnen realiseren. Ook de crisis veranderde hier niets aan. In het eerste half jaar van 2010 zette Hermès met €1 miljard 23% meer om als in dezelfde periode van het voorgaande jaar.