TOP

Kleurkaart damesmode winter 2010-2011

Wat worden de kleuren van winter 2010/2011? Onze trendwatcher Christine Boland licht alvast een tipje van de sluier op.

Voor herfst-winter 2010-2011 maakte trendanalist Christine Boland een kaart met vijf kleurgroepen die elk een gevoel vertegenwoordigen. Boland gaf vorig winterseizoen al aan dat er meer en meer kleur is te zien in de damesmode en deze trend zet zich deze winter door. “Rood en geel spelen een grote rol voor winter 2010-2011”, ligt Boland toe. “Dat komt vooral terug in de groep warme neutralen, zoals roodachtige camels, roest en geelachtige camels die meer naar goudkleurig neigen.”

De neutralen zijn natureltinten als wit, beige en middenbruin tot bruin die minimaal aangekleurd zijn en slechts een zweem van kleur bevatten. “Dit seizoen zul je zien dat de neutralen goed in harmonie kunnen worden gedragen, maar ook contrasterend. Bijvoorbeeld een van top tot teen witte outfit, met daarbij als contrast fluor gelakte nagels of accessoires in felle kleuren.”

Naast de koele en warme neutralen hanteert Boland de kleurgroep Frank Dark, die ze omschrijft als ‘eerlijke, zichtbare kleuren’. Dit zijn alle kleuren van winterfruit als frambozen en bessen tot aan diep donkerblauw als bramen. “Deze trend zet ook door in zomer 2011. Aan de andere kant gaat het richting teal: blauwgroentinten zoals in een pauwenstaart, jadegroen, petrolachtige blauwen en het groen van bladspinazie. Deze kleuren combineren onderling erg mooi.”

Accentkleuren komen uit de groep Expressive Nature, die bestaat uit prachtige natuurtinten, of uit de groep Sweet Kitsch. “Dit zijn de kleuren van kitscherige porseleinen beeldjes, variërend van pastel tot felle tinten.”

Kleurkaarten bestellen:

De abonnees van Textilia hebben ze al een week in huis, de halfjaarlijks verschijnende kleurkaarten voor het nieuwe modeseizoen. Ze zijn verschenen bij Textilia 45/46. Wil je ook deze kleurkaarten hebben, bijvoorbeeld om onder je personeel te verspreiden? Dat kan! Via het online bestelformulier bestel je snel en makkelijk extra sets kleurkaarten. De kosten bedragen €10,00 per set van 8 kleurkaarten (betreffende de 8 segmenten).

Klik hier voor het bestelformulier.