TOP

Kleine Fabriek zomer 2009 telt 4700 bezoekers

Het bezoekersaantal van Kleine Fabriek was praktisch gelijk aan vorige zomer: ruim 4700. Wel waren er op de openingsdag, zondag, iets minder mensen vergeleken met vorige zomer.

 De indruk dat deze editie rustiger dan anders verliep is onterecht volgens Veronique Weichs: “De Europahal is natuurlijk een enorme hal en een paar duizend bezoekers maken de gangpaden niet meteen afgeladen vol. Daarbij komt ook nog dat onze gangpaden breder zijn dan bij andere beurzen (gemiddeld 3,5 meter) omdat we het belangrijk vinden om het licht en luchtig te houden. Bovendien verspreiden de bezoekers zich over de beurs en dat is ook de bedoeling: we proberen met de indeling van de paden, terrassen en merken een loop te krijgen waar iedereen profijt van heeft en zodat bijvoorbeeld de achterste stands niet pas aan het eind van de middag aanloop krijgen.”

Het aantal bezoekers op maandag was licht verbeterd, zodat beide dagen bij elkaar opgeteld de teller ongeveer gelijk uitkwam. Veronique Weichs reageert: “Voor ons (en ook de standhouders) is het wel goed dat de aantallen op zondag en maandag ieder seizoen dichter bij elkaar komen. Dat verspreidt de drukte.”