TOP

Kleine Fabriek verschuift wintereditie 2011 een week

Kleine Fabriek volgt voor aankomend winterseizoen niet langer de traditionele agenda, maar verschuift de editie met de wintercollecties voor 2011/2012 naar 16 en 17 januari 2011.

De belangrijkste overweging in de verschuiving van de beurs naar 16 en 17 januari 2011 is de drukte tijdens de afgelopen januari-editie (2010) op de Amsterdamse ring en in de parkeergarage van de Rai doordat gelijktijdig de Horecava plaatsvond. Merel Bunnik van Modefabriek: “We doen dit omdat we de reacties van bezoekers en exposanten naar aanleiding van de Horecava-ellende echt ter harte hebben genomen. We hebben naar andere data gekeken en bij de Rai was het weekend van 16 en 17 januari 2011 mogelijk. “Het is niet zomaar een verschuiving”, voegt Merel eraan toe: “Voor ons bouwteam, de lichtmensen en onze eigen organisatie (kleine fabriek team en operationele mensen) heeft dit heel veel consequenties.”

Het bouwteam van Kleine Fabriek en Modefabriek doet beide beurzen en de aanbouw van de Modefabriek begint al als Kleine Fabriek nog bezig is. Veronique de Weichs de Wenne van Kleine Fabriek: “Het wordt passen en meten, omdat de Modefabriek eind januari zal plaatsvinden. Maar we gaan het gewoon doen, want het is te belangrijk. We hopen dat het verschuiven van het beursweekend de bezoekers vertrouwen geeft om naar A’dam te komen.”

Beursdagen worden even belangrijk

“Wat bereikbaarheid betreft heeft de zondag tot nu toe als voordeel gehad dat je ook rond de Rai gratis kunt parkeren. Dat is al jaren zo”, vertelt Veronique. “Zondag was altijd dé beursdag, en op maandag kon je rustig zaken doen, maar daar zien we langzaam verandering in komen. De maandag wordt steeds meer gewaardeerd. De belangstelling voor beide dagen is inmiddels bijna half-half.”