TOP

Kleine Fabriek vergroot aanbod modeaccessoires

Modeaccessoires vormen voor veel kinderwinkels een belangrijke bijverkoop. Kleine Fabriek speelt daarop in met een groeiend aanbod sieraden, mode- en haaraccessoires.

Mutsen, sjaals, maillots, sokken, riemen en sieraden… “Kinderen zijn heel trendgevoelig en dol op accessoires,” zegt Anke Goossens van Le Big. Le Big staat al sinds het begin op Kleine Fabriek en biedt sinds vorige winter naast beenmode een groeiende collectie accessoires. “Voor winkeliers is het belangrijk om op die trends in te springen en ze zien dan ook de voordelen van modeaccessoires. “Je hebt maar een klein budget nodig om je assortiment een oppepper te geven.”

‘Per ons bestellen’
Beenmodemerk Bonnie Doon is ook vaste deelnemer van de beurs. Ontwerpster Roset van der Elst gelooft dat juist in mindere tijden accessoires extra belangrijk worden. Mensen die de hand op de knip houden kopen immers graag een sjaal om die jas van vorig jaar op te fleuren. Een bijkomend voordeel is dat modeaccessoires makkelijk bij te bestellen zijn. “Je kunt bij Bonnie Doon per ons bestellen, zeggen we altijd.” En dat kan op ieder moment van het seizoen. “Een accessoire doet altijd het goed als cadeau, dus ideaal voor Sint, Kerst en verjaardagen, dus die koopmomenten kun je mooi meepakken,” voegt Anke Goossens van Le Big eraan toe.

Mutsen en sjaals van Barts en Döll maar ook…
Verder te vinden in het aanbod modeaccessoires op komende kleine fabriek zijn ook mutsen, sjaals en handschoenen van Barts en Döll. Er zijn riemen van Cowboys Belt, Trickle en Petrol. Tassen van onder andere Photo-Label, Design Heroes en Zebratrends. Sieraden en haaraccessoires van Gooische Frutsels, Heppiedi en Hairclippy en beenmode van Falke en Ewers.

Lodger
En een geheel nieuwe extra accessoire is de ‘catcher’ van Lodger, die vanuit de jas niet alleen de wanten, maar ook de muts en sjaal bij elkaar houdt. Met behulp van fleece band en klittenband kun je de muts, sjaal en wanten vastmaken en aan je jas laten hangen.

Kleine Fabriek is te volgen op twitter en Kleine Fabriek zit op Facebook