TOP

Kleine Fabriek introduceert Sta(i)rs

Tijdens de zestiende editie van Kleine Fabriek wordt er een nieuw presentatiemodel geïntroduceerd: Stra(i)rs. Sta(i)rs is er speciaal voor een selecte groep beginnende kleinschalige labels.

Deze beginnende labels zijn vaak nog te klein voor de reguliere stands en met Sta(i)rs komt Kleine Fabriek ze tegemoet. Op een passende manier kunnen de start up’s kennis maken met Kleine Fabriek en haar internationale bezoekers. Roel Ruyten, event producer, zegt hierover het volgende: “We krijgen veel aanvragen van beginnende ontwerpers en kleine aparte merken voor wie een reguliere stand te groot is. Omdat we hen graag een kans bieden hebben we deze editie een alternatieve manier van presenteren geïntroduceerd.” 

Nieuwe labels

Beginnende baby- of kinderlabels met een uitgesproken of innovatief design komen in aanmerking voor het Sta(i)rs concept. Tijdens de eerste editie van dit nieuwe concept zijn dat de babyleggings van Blade & Rose uit het Verenigd Koningrijk, het nieuwe retro-geïnspireerde schoenenmerk De Vries van de Nederlandse ontwerpster Lilian de Vries, het duurzame knitwear-label Sommer & Kinder van de Berlijnse modeontwerpster Miriam Sommer en het nostalgische Tocoto Vintage. Maar ook het Deense jersey label Milibe en het Zweedse The Tiny Universe met gelegenheidskleding voor baby’s. Beiden hebben het ‘oeko-tex’ certificaat dat inhoudt dat de kleding gifvrij is geproduceerd. Andere namen zijn het Belgische Zorrro, Pop Cutie Accessories uit Denemarken en Ebbe Kids uit Zweden.