TOP

Kledingzaak stopt na 134 jaar, Weekday komt met influencers-collectie en de eerste vegan fashion week

Derksen Mode in Tubbergen stopt ermee. De eigenaar ziet geen toekomst meer voor de zaak die al sinds 1885 bestaat. Verder: Weekday lanceerde op 10 januari de nieuwe Disconnect-collectie, die aandacht vraagt voor de enorme hoeveelheid tijd die wij aan technologie besteden, van maandag 14 tot en met vrijdag 18 januari vindt de vierde Week van de Circulaire Economie plaats en een bruidswinkel scoort met ‘bruid’ in rolstoel.

Kledingzaak Derksen Mode in Tubbergen stopt na 134 jaar

Derksen Mode in Tubbergen stopt aankomende zomer. Eigenaar Thomas ter Beke ziet geen toekomst meer voor de zaak die al sinds 1885 bestaat. Een makkelijk besluit was het zeker niet voor Thomas ter Beke (45) en zijn vrouw Noortje (41) om te stoppen. Al twintig jaar runnen ze samen de zaak die ze van de ouders en de oom van Thomas overnamen. „Maar uiteindelijk ben ik wel opgelucht dat de knoop is doorgehakt”, stelt Thomas.

De reden dat de winkel dichtgaat is de afnemende omzet en winstmarge van de afgelopen jaren. Ter Beke: „Mede door de toenemende internetverkoop is het winkelbezoek afgenomen en zien we de klanten veranderen. We moeten gaan investeren in de winkel, denk aan een nieuw interieur, pand en een nieuw kassasysteem. Gezien de marktontwikkelingen denken we dat we die investeringen niet terug kunnen verdienen. Het wordt gewoon steeds moeilijker om je boterham te verdienen.”

Lees verder op Tubantia

Virtuele influencers presenteren nieuwe collectie Weekday

Weekday lanceerde op 10 januari de nieuwe Disconnect-collectie, die aandacht vraagt voor de enorme hoeveelheid tijd die wij aan technologie besteden. Het idee erachter is om ‘met een humoristische benadering te weerspiegelen hoe tech onderdeel is geworden van ons dagelijks leven’, licht het Zweedse modemerk toe in een persbericht. De collectie wordt gepresenteerd door speciaal door de campagne gecreëerde digitale influencers. De volledige Disconnect-lijn, die bestaat uit T-shirts met print, een hoodie en accessoires, is hier te zien.

Primeur voor Los Angeles: ’s werelds eerste vegan fashion week

Dierenrechtenactivist en styliste Emmanuelle Rienda organiseert van 1 tot en met 4 februari ’s werelds eerste ‘vegan fashion week’ in Los Angeles. Dat meldt het Belgische nieuwsblad Knack. In september 2018 verbood de stad de verkoop van bont. Dat maakt de City of Angels volgens Rienda de ideale locatie voor een festival rondom diervriendelijke mode.

Het evenement vindt plaats in het California Market Center, met een openingsavond in het Natural History Museum. Op het programma staan modeshows, presentaties van duurzame ontwerpers en een tentoonstelling. Rienda wil bezoekers inspireren en veganistische alternatieven tonen voor leer, bont, wol en zijde. Naast mode is er ook aandacht voor diervriendelijke make-up en vegan lekkernijen.

14 tot en met 18 januari 2019: de Week van de Circulaire Economie

Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 januari vindt de vierde Week van de Circulaire Economie plaats, laat brancheorganisatie Modint weten. Meer dan 70 circulaire koplopers openen hun deuren, verspreid over het hele land. Bedrijven en organisaties vertellen het verhaal over hun transitie naar een circulaire economie. Zij laten zien dat circulair ondernemen niet alleen noodzakelijk is, maar ook enorm kansrijk.

Met meer dan 80 evenementen door het hele land is er deze week genoeg te doen en te zien. Zo komt op 16 januari het team van de Transitieagenda Consumptiegoederen met haar concept-uitvoeringsprogramma bijeen in het Muntgebouw in Utrecht. Het icoonproject Dutch Circular Textile Valley maakt prominent deel uit van deze transitieagenda. Modint is hiervoor verantwoordelijk, samen met o.a. Het groene Brein en RWS.

Het doel is om in 2030 een significant aanbod van circulair textiel te realiseren. Hiertoe zijn vier Nederlands regio’s met een historie in de textiel doorontwikkeld tot Circular Textile Valley hubs. In januari 2018 is in samenwerking met vele partners de transitieagenda Consumptiegoederen aangeboden aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Zij heeft het transitieteam toen gevraagd deze agenda te vertalen naar een uitvoeringsprogramma. Dit uitvoeringsprogramma is inmiddels (in concept) uitgewerkt en zal tijdens bijeenkomst worden gedeeld.

Bruidswinkel scoort met ‘bruid’ in rolstoel

Een Britse bruidsboetiek krijgt op het internet veel lof omdat het een bruidsjurk etaleert op een paspop in een rolstoel. Daarover bericht de BBC, meldt het AD. De vitrine werd donderdag voor het eerst gespot door twitteraar Beth Wilson, die zelf in een rolstoel zit. ,,Dit is de eerste keer dat ik ooit een beperking heb gezien in een etalage’’, zegt ze.