TOP

Kledingverkopers verzamelen op United Wardrobe

Modeliefhebbers met volle kasten die graag een centje bijverdienen kunnen vanaf nu ook terecht op een nieuw Nederlands verkoopplatform. United Wardrobe is een website waar je tweedehands kleding kunt kopen en verkopen.

In een artikel in de krant Spits van 4 maart 2014 komt een van de oprichters van United Wardrobe, Thijs Verheul (22),  aan het woord over zijn nieuwe onderneming. Verheul denkt dat deze manier van online tweedehands kleding verhandelen de toekomst heeft. Volgens hem zijn websites als Marktplaats.nl voor de kledingverkopers te breed georiënteerd.

Sociale functies

Wat United Wardrobe onderscheidt van andere verkoopplatforms zijn de sociale functies. Zo kun je andere gebruikers volgen, kun je een reactie achterlaten onder de producten en is het mogelijk om met andere gebruikers te chatten. Door deze functies wordt de site een soort online community.

Bijdrage

Dit initiatief kan niet voor niks bestaan en daarom vraagt United Wardrobe een bijdrage van €1,99 als je een item via deze webshop koopt. Niet alleen als klant moet je wat betalen, de verkoper moet 10 procent van de totaalprijs afstaan.

Alternatieven

Toch is United Wardrobe niet helemaal uniek in zijn soort. Er zijn in de afgelopen jaren veel online initiatieven gestart voor het verkopen van tweedehands kleding. Deze zijn vaak ontstaan in het buitenland. Deze richten zich soms niet alleen op de particuliere verkoper, maar ook op (kleine) ondernemers die daar hun eigen online boetiek kunnen starten.

Tictail

Tictail.com is een site waar je heel makkelijk binnen een half uur je eigen boetiek kan starten. Net zoals United Wardrobe is deze site gratis, maar Tictail heeft een mooiere vormgeving en ziet er professioneler uit. Wil je als ondernemer uitbreiden, dan kan dat met apps. De kosten van de apps variëren van 5 tot 15 euro.

Asos  Marketplace

Op Asos Marketplace kan je net zoals bij United Wardrobe terecht voor het kopen en verkopen van tweedehands kleding. Asos stelt hoge eisen aan de marktplaats, zo moeten foto’s bij daglicht gemaakt worden en op een model geshowd worden. Hier gaat veel tijd in zitten maar het ziet er mooi uit en het zorgt voor minder retouren. Ook vraagt Asos een commissie van 10% per verkocht product.

Etsy

Wat Etsy anders maakt dan andere verkoopsites is dat ze alleen maar handgemaakte producten verkopen. Kleine ondernemers kunnen op deze site dus prima terecht. Bij Etsy moet je betalen voor de producten die online komen. Per product ben je hieraan 20 dollarcent kwijt. Na een verkoop betaal je nog eens 3,5% aan transactiekosten. 

Marktplaats

Marktplaats.nl is een van de bekendste verkoopsites in Nederland en heeft daardoor ook een groot bereik. Verder vraagt Marktplaats.nl  geen servicebijdrage.  Het enige nadeel van deze site is dat de advertentie niet echt aanspreekt omdat de foto’s klein zijn. Dit in tegenstelling tot United Wardrobe, waar eerst het product te zien is en dan de maat en de prijs.