TOP

Kledingverkoop uit woonhuisgarage mag niet

De Nijkerkse eigenares van kindermodewebwinkel Lottefie mag geen kledingpakketjes meer laten afhalen vanuit de garage bij haar woonhuis. Dat heeft het Nijkerkse College van Burgemeester en Wethouders bepaald.

Lottefie mag nog wel kinderkleding via internet aanbieden, maar op haar thuisadres geen zendingen van leveranciers meer laten bezorgen. Ook klanten mogen er geen pakketjes meer afhalen of terugbrengen. De kinderkledingverkoop van Lottefie aan de Spoorstraat 16 in Nijkerk moet op 30 juni gestopt zijn. Slaat de eigenaresse van de kindermodewebshop deze bepaling in de wind, dan verspeelt ze een dwangsom van duizend euro per week met een maximum van tienduizend euro.

Lottefie heeft nog geprobeerd het Nijkerkse College van B&W op andere gedachten te brengen. Het zou om kleinschalige verkoop gaan. De garage beslaat maar vijftien vierkante meter, de openingstijden zijn beperkt en klanten kunnen parkeren op het eigen terrein. Verder is de verkoop aan huis ondergeschikt aan de verkoop via internet. Daar heeft geen enkele omwonende volgens de eigenares last van.

Aanleiding voor het verbod is een inwoner van Nijkerk die de gemeente had gevraagd om handhavend op te treden tegen de verkoop vanuit het woonhuis. In zo’n geval is een gemeente gedwongen op te treden tenzij er zicht is op legalisatie. Van een verandering in het bestemmingsplan is echter geen sprake.

Op de website is te lezen dat de onlinewinkel van LotteFie momenteel ‘gesloten is wegens omstandigheden’.