TOP

Kledinglijn maakt je telefoon onzichtbaar

Het Australische kledingmerk The Affair komt met kleding die je telefoon van de radar kan laten verdwijnen: ‘UnPocket’.

‘Big Brother is watching you’. Tegenwoordig leidt haast niemand meer een anoniem leven. De gps op je telefoon zorgt ervoor dat je altijd te vinden bent op de radar. Het Australische kledingmerk The Affair wil dat de mens weer zijn privacy terugwint. Daarom komt het merk binnenkort met kleding op de markt die telefoon-, gps- en wifi-signalen  blokkeert.

Metaal

Hoe jij een anoniem leven kunt leiden? De borst-, jas-, en broekzakken van UnPocket bestaan uit linnen, verweven met metaal. Dit metaal zorgt ervoor dat signalen van buitenaf niet bij je telefoon kunnen komen. Hierdoor is het niet te achterhalen op welke locatie jij je bevindt. 

UnPocket

De kledinglijn draagt de naam ‘UnPocket’. Het is vernoemd naar de wereldberoemde roman 1984, van George Orwell. Het  brein achter de kleding, Zoltan Csaki, legt uit tegen crowdfundingsite Kickstarter: “Onze nieuwe kledinglijn is mode voor een tijd waarin we constant in de gaten worden gehouden. Edward Snowden heeft bewezen dat Big Brother niet langer fictie is. De overheid bespioneert iedereen via smartphones: teleschermen die zelfs in nachtmerries van Orwell niet voorkwamen. Het is tijd om terug te vechten en onze privacy weer op te eisen.”

Privacy voor iedereen

Of je nou een modeontwerper, winkelier, marktkoopman of directeur bent, Csaki vindt dat de kleding voor iedereen beschikbaar moet zijn. “Privacy is niet meer vanzelfsprekend. Als je niet meer dagelijks een nieuwe telefoon wilt kopen, dan ben je gewoon altijd te vinden op de radar. Dit is voor iedereen die bewust kiest voor privacy.”

Kickstarter-project

De kledinglijn is een onderdeel van de crowdfundingsite Kickstarter. Om het project te realiseren moest UnPocket 25.000 dollar ophalen. Dit is gelukt. Het is tot 3 oktober nog mogelijk om geld te doneren aan UnPocket.