TOP

Kleding profvoetballers te koop in pop-up store

Altijd al een blouse van Leroy Fer of schoenen van Memphis Depay willen hebben? Het kan nu dankzij een pop-up store in Utrecht.

De winkel in het centrum van Utrecht is een idee van Nyves Janssen, de vrouw van Willem II aanvoerder Willem Janssen. De voetbalvrouw wil met haar merk Nyves2 tweedehands en vaak nauwelijks gedragen kleding een tweede leven gunnen, zegt zij in Metro. “In mijn eigen garderobe vond ik tot mijn grote verbazing kleding die ik nog nooit had aangetrokken of gebruikt.” In de winkel wordt dan ook niet alleen kleding van profvoetballers zelf verkocht, maar ook van hun vrouwen. “Vaak gaat het om dure merkartikelen die je ook niet zomaar weggeeft of voor een redelijke prijs kunt verkopen,” legt Janssen uit.

Snel scoren

In de winkel zijn onder andere een groot aantal paar schoenen van Memphis Depay, shirts van Leroy Fer en het lievelingsjasje van Elroy Elia te koop. De opbrengst gaat ondanks de royale salarissen van de voetballers niet naar een goed doel, maar naar de verkopers zelf. “Voetballers verdienen over het algemeen maar tot hun 35-ste,” zegt Janssen in het tv-programma WNL. “Dus dit is een mooie manier om toch nog wat aan die dure kleding over te houden.” Wie kans wil maken op een kledingstuk van zijn of haar favoriete voetballer moet snel zijn; de winkel in de Utrechtse Brand Store is t/m zondag 1 maart open.