TOP

Kleding.nl wint kort geding om handelsnaam

Kleding.nl heeft het kort geding dat het had aangespannen tegen Kleding.com en het bedrijf Cyrus I gewonnen.

In februari spande de kledingzoekmachine Kleding.nl een kort geding aan tegen Kleding.com. Dat zou inbreuk maken op de handelsnaam van het bedrijf. Er zou verwarring worden gezaaid bij de consument vanwege de bijna identieke naam én propositie.

De rechtbank in Amsterdam stelde de kledingzoekmachine deze week in het gelijk. Cyrus I moet het gebruik van haar handelsnaam onmiddellijk staken en gestaakt houden op laste van een dwangsom.

Kleding.nl begon in april 2012l. In dat eerste jaar realiseerde de zoekmachine al 7,5 miljoen euro aan online omzet voor de bij de site aangesloten webwinkels. Eind 2013 lanceerde Cyrus I haar website Kleding.com. 

‘De kans op verwarring bij onze bezoekers en partners, en de mogelijke schade voor Kleding.nl was te groot om dit zomaar te laten gebeuren’, zegt directeur Peter Langenkamp van Kleding.nl. ‘Wij hebben Cyrus I eerst schriftelijk verzocht deze praktijken te staken. Toen hierop negatief gereageerd werd, was er geen andere weg dan naar de rechter. Wij zijn blij met deze uitspraak.’

Kleding.nl is sinds 2013 ook in Duitsland actief met dochtersite Fashiola.de. De kledingzoekmachine wil in mei van dit jaar de website in Groot-Brittannië lanceren, waarna in de loop van 2014 nog drie landen zullen volgen.