TOP

Kleding in top 10 schadeclaims na vakantie

Een verzekeraar maakte na de zomer de balans op: wat wordt in Nederland na een mooie vakantie het meest gemeld als gestolen of beschadigd? Kleding staat ook dit jaar in de top 10.

De smartphone staat dit jaar opnieuw op de eerste plek als het gaat om schadeclaims na de vakantie. Bij 19 procent van de claims gaat het om een mobiele telefoon die is gestolen, gevallen of per ongeluk getest op waterdichtheid in zee. Verzekeraar Europeesche Verzekeringen stelde een top 10 samen, nu de zomer is afgelopen. Op nummer twee staat de tablet of een e-reader, met 16 procent. Met een aandeel van 14 procent van de claims vinden we op de derde plek de ouderwetse zonnebril terug.

Kleding

 Voor we bij de afdeling textiel uitkomen; op plek vier en vijf nog meer consumentenelectronica: de fotocamera (12 procent) en de laptop (7 procent). Op de zesde plek vinden we dan eindelijk kleding terug. Wie heeft toch dat bovenstukje van je bikini gestolen? En na dat onfortuinlijke ritje op de scooter heeft die spijkerbroek toch iets meer scheuren dan de huidige mode voorschrijft. Zo’n 5 procent van de claims gaat om kleding die ofwel beschadigd of gestolen is.

De top 10 wordt afgemaakt met koptelefoons (4 procent), koffers (3 procent) en surfuitrusting (1 procent).

Foto: Udo Gleiser // www.flickr.com/photos/udogeisler // Some Rights Reserved

Amsterdam,Oosterpark, Keti Koti 2013