TOP

Klachtenregen Neckermann, Nieuwe financieel directeur C&A en Martijn Rozenboom neemt Dungelmann over


Het afgelopen jaar kwamen er zo’n 500 klachten binnen over Neckermann. Verder: C&A stelt een nieuwe financieel directeur aan en Martijn Rozenboom is de anonieme investeerder die Dungelmann overneemt. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 26 augustus 2019.

Dungelmann maakt doorstart met Martijn Rozenboom

Martijn Rozenboom is vaker betrokken geweest bij het doorstarten van winkelketens. Eerder nam hij onder andere Invito en Supertrash over (die hij beiden doorverkocht), en begin dit jaar kocht hij Op=Op voordeelshop. Nu heeft hij de failliete schoenenketen Dungelmann overgenomen, zo is te lezen op Schoenvisie.nl. 

Afgelopen week is Rozenboom gestart om de omvang van de activiteiten te bepalen en op welke wijze dit wordt voortgezet. Ook Hermans Schoenen in Utrecht wordt met de doorstart meegenomen. “Alle partijen hebben overeenstemming bereikt voor een mooie toekomst van Hermans”,  zo leest het bericht. Het exacte aantal Dungelmann-winkels dat een doorstart kan maken is afhankelijk van de onderhandelingen tussen de verhuurders en Martijn Rozenboom. De verschillende winkels van Dungelmann en Hermans blijven vooralsnog open.

Martijn Rozenboom is geen onbekende in de retailwereld. Hij was betrokken bij verschillende doorstarts van failliete winkelketens als Invito, Supertrash en McGregor. Begin dit jaar mislukte de doorstart van Op=Op voordeelshop, waar Rozenboom zich ook over ontfermde. De reputatie van de zogeheten ‘recovery specialist’ is niet ongeschonden. In verschillende media, waaronder het Financieele Dagblad wordt hij een ‘omstreden ondernemer’ genoemd.

Veel klachten over afhandeling bestellingen Neckermann

Het afgelopen jaar kwamen er zo’n 500 klachten over Neckermann binnen op het digitale klachtenkompas van de Consumentenbond, zo schrijft het AD. Vooral het niet leveren van gekochte artikelen is één van de grootste ergernissen. De e-tailer geeft aan bekend te zijn met de problemen en legt de schuld bij leveranciers die artikelen later leveren dan beloofd. Neckermann belooft beterschap; binnen een paar weken moet het zijn opgelost.

Schuldeisers Gerry Weber kunnen tot 50 procent terugkrijgen

Een derde van de vorderingen van de schuldeisers van het in surseance verkerende Gerry Weber kan worden terugbetaald. Voor sommigen is er zelfs een terugbetaling van vijftig procent mogelijk. Dat meldt Retailnews. Hoeveel er uiteindelijk kan worden terugbetaald, hangt af van de verkoop van het distributiecentrum van Gerry Weber. Daarnaast is het ook van belang wat het bedrijf krijgt voor de resterende twaalf procent aandelen in dochteronderneming Hallhuber en hoe de modeketen zich in de komende jaren ontwikkelt. In totaal staat er een bedrag van 261 miljoen euro uit bij Gerry Weber. Op 18 september wordt er door de aandeelhouders en schuldeisers gestemd over het insolventieplan.

Eindhovense zaak Tigerlily opent tweede locatie

Tigerlily heeft een tweede zaak geopend in het centrum van Eindhoven. De eerste vestiging ligt iets buiten het centrum, op het Urban Shopping terrein van Strijp S. Eigenaresse Yvonne van Daal vertelt aan Indebuurt over haar nieuwe winkel: “Voor ons is dit een mooie plek in het centrum die helemaal past bij de winkel.” Tigerlily verkoopt een mix van Europese merken als Ydence, Kaffe, Y.A.S. en meer.

Nieuwe financieel directeur bij C&A

Tjeerd van der Zee, die zowel cfo als coo was bij C&A, verlaat het bedrijf en wordt vervangen door Ralf Senden. Hij wordt hiermee de nieuwe cfo van C&A, de taken die Van der Zee verrichte als coo komen bij interimbaas Edward Brenninkmeijer terecht. Ralf Senden is volgens Retaildetail een directe vertrouweling van de topman en was al sinds 2014 verantwoordelijk voor de financiën van de Aziatische en Latijns-Amerikaane divisie.