TOP

Kings of Indigo strijdt met capsulecollectie voor gelijke beloning van vrouwen

Kings of Indigo biedt retailers vanaf 28 maart een opvallende capsulecollectie van vrouwenjeans aan. De spijkerbroeken zijn voorzien van diepere zakken dan normaal, waarmee het vecht voor gelijke lonen van mannen en vrouwen.

Volgens Kings of Indigo zijn zakken op vrouwenjeans gemiddeld 48 procent kleiner dan die op mannenjeans. ‘Alsof ze zijn afgestemd op het nog altijd aanwezige verschil in beloning van vrouwen ten opzichte van mannen’, merkt de onderneming in een persbericht op. Met de gelimiteerde capsulecollectie #equalpockets springt Kings of Indigo daarom op de bres voor gelijke lonen, door de vrouwenjeans te voorzien van diepere zakken. 

 

Flink verlengd

De #equalpockets collectie bestaat uit drie spijkerbroeken voor vrouwen, waarbij de zakken flink zijn verlengd om de zakgrootte van een gemiddelde mannenjeans te evenaren. De voering van de zakken is door de Nederlandse illustrator Salimah Gablan voorzien van illustraties en quotes. Daarnaast zijn de broeken voorzien van een #equalpockets-patch en worden er losse badges bijgeleverd. 

 

Winst

De winst van de capsulecollectie gebruikt Kings of Indigo om vrouwen in diens productiefaciliteiten te helpen hun kans op een beter salaris te vergroten. Tony Tonnaer, oprichter van het merk: “Sinds de start van Kings of Indigo zetten we ons in voor eerlijke en gelijkwaardige loon- en arbeidsomstandigheden voor alle mensen die betrokken zijn bij het maken van onze producten. Je ziet dat de aandacht vaak naar lagelonenlanden gaat, maar ook dichtbij huis moet nog het een en ander gebeuren.”

 

Zes landen

Elisabeth Verheijen, algemeen directeur Kings of Indigo verklaart: “Zelfs wanneer rekening wordt gehouden met het opleidingsniveau en de hoeveelheid ervaring, is er gemiddeld nog steeds een verschil in het bedrag dat mannen en vrouwen betaald krijgen om hetzelfde werk te doen. Zelfs in de meest liberale landen. Er zijn slechts zes landen over de hele wereld waar momenteel gelijkheid in loon is.” 

 

De #equalpockets collectie is vanaf donderdag 28 maart beschikbaar voor voororder en wordt medio mei uitgeleverd. 

 

3

5

4

6

2019_KOI_EQUALPOCKETS_IGPost_4x3_5

2

7