TOP

Kings of Indigo in Duitse handen

Na het faillissement in november is er nu goed nieuws voor Kings of Indigo. Het duurzame denimmerk maakt een doorstart en komt in Duitse handen.

credit beeld: Kings of Indigo

Kings of Indigo is gekocht door de Duitse ondernemers Kathrin en Sebastian Proft, die eigenaar zijn van de winkelketen Dollinger en de duurzame merken Feli & Hans en Stapf. Dat meldt Fashion United. Duitsland is de grootste markt van Kings of Indigo op dit moment. Oprichter Tony Tonnaer verlaat de onderneming. Mariska Stolwijk, voorheen verantwoordelijk voor productontwikkeling, neemt het stokje van Tonnaer over als de general manager van het label in Nederland. Sebastian Proft wordt verantwoordelijk voor de financiën en de sales van Kings of Indigo. Het volledige team van Kings of Indigo kreeg met de overname een nieuw contract aangeboden, maar sommige medewerkers besloten na het faillissement zelf te vertrekken. Alle activiteiten van het merk worden weer opgestart en het merk is aanwezig op de beurzen Modefabriek, Seek en Neonyt.

Medio november heeft het jeanslabel zelf het faillissement aangevraagd. Dit jaar startte goed voor Kings of Indigo dat in 2021 tien jaar bestond. Maar door problemen in de productieketen stegen prijzen en kwamen veel goederen te laat. Dat leidde tot verlies aan omzet en marge, opbouw van de voorraden en liquiditeitskrapte in de tweede helft van het jaar. Vanaf juli bouwde een van de investeerders de rekening-courantfaciliteit af, waarna KOI op zoek ging naar nieuw werkkapitaal en een poging deed om de schulden te saneren en te herfinancieren. Daar is de onderneming uiteindelijk niet in geslaagd.