TOP

Kings of Indigo gaat eigen winkel openen

Jeansmerk Kings of Indigo werkt aan een uitbreiding in Noord-Europa. De eerste stap is een eigen winkel openen in thuisstad Amsterdam.

Het jeansmerk Kings of Indigo is bezig met de opening van de eerste eigen winkel in Amsterdam. Dat vertelt oprichter Tony Tonnaer aan De Financiële Telegraaf. Amsterdam is de basis van Kings of Indigo en volgens Tonnaer dan ook een logische keuze om hier de eerste winkel te openen. “Het is een goede uitvalbasis. We zijn bezig met de opening van onze eerste eigen winkel en die komt natuurlijk hier. In Amsterdam ligt ons hart”, vertelt hij. 

Focus

Kings of Indigo, ook bekend als K.O.I., wordt in tien landen verkocht. Momenteel ligt de focus voornamelijk op de Noord-Europese markt. “We willen niet te snel groeien. Wat we doen willen we goed doen”, vertelt Tonnaer aan de krant. Het bedrijf is bezig met de uitbreiding van de markt in Zweden, Denemarken, Duitsland en Frankrijk, maar Nederland is de grootste markt voor het merk.

K.O.I.

Alle producten van Kings of Indigo zijn duurzaam. Volgens Rank a Brand is het merk één van duurzaamste Nederlandse jeansmerken. Er wordt dan ook veel gebruik gemaakt van alternatieve materialen, zoals biologisch katoen, hennep en oude spijkerbroeken. Toch ziet het merk duurzaamheid als een bonus. “Mensen moeten onze jeans kopen omdat ze die mooi, tijdloos en cool vinden en de broeken lekker vinden zitten”, vertelt Tonnaer. “De duurzaamheid is een bonus. Mensen onbewust bewuste keuzes laten maken, dat vinden wij mooi.”