TOP

Kingpins Amsterdam maakt werk van duurzaamheid en stelt hogere eisen aan exposanten

Het wordt steeds duidelijker dat duurzaamheid hoog op de agenda staat bij veel organisaties in de branche. Zo moeten producenten die exposeren tijdens denimsourcingbeurs Kingpins Amsterdam onder meer voldoen aan hogere eisen.

Al een aantal seizoenen speelt duurzaamheid – oog voor milieu en mens – een belangrijke rol binnen Kingpins, de internationale denimsourcingbeurs. Nu gaat de organisatie een stap verder door tijdens de komende editie in Amsterdam (10 – 11 april 2019) exposanten te verplichten aan hogere eisen te voldoen als het gaat om duurzaamheid. Het gaat hierbij om zowel milieu-aspecten als maatschappelijk verantwoord ondernemen. Van deelnemers wordt onder meer gevraagd dat zij voldoen aan de internationale CSR-standaard (corporate social responsibility). Ter ondersteuning schenkt Kingpins tijdens diverse seminars aandacht aan dit onderwerp. 

VN alliantie

Internationaal groeit de interesse voor verduurzaming van de modebranche aanzienlijk. Dit valt ook te zien aan het aantal conferenties en manifestaties waarbij zowel pleitbezorgers uit de mode als overheidsinstanties (denk aan de Verenigde Naties) van gedachten wisselen. Zo is vorige week de UN Sustainable Fashion Alliance (VN alliantie voor duurzame mode) opgericht in de strijd tegen de hoge impact van ‘fast fashion’. Dit nieuwe orgaan zet zich in voor vermindering van milieubelasting en verbetering van sociale standaarden in de mode-industrie. En op 27 april wordt op de prestigieuze Central Saint Martins arts and design college in Londen een duurzaamheidsconferentie georganiseerd met als thema: ‘Sustainability as a culture’. Ondersteund door voorlopers uit de modebranche als G-Star Raw, Adidas en Calik Denim. 

Kingpins