TOP

Kindermodemerk Wild lanceert jeans en zwemkleding

Het kindermodemerk Wild staat bekend om zijn vrolijke gestileerde dierenprints. Nieuw in de Wild-collectie voor zomer 2010 zijn de 5-pocket jeans, bermuda en het zwemgoed.

Het kindermodemerk Wild kijkt voor de collecties letterlijk naar de natuur: in de kledingstukken zijn verschillende motieven zoals dierenprints, bloemen en plantenprints gecombineerd. De stoffen zijn zacht en soepel en bont bedrukt. Voor de zomercollectie 2010 gaat Wild op onderzoek uit: door de lucht, over land en door het water. Het resultaat is een fris en vrolijk gekleurde collectie met allerlei printjes.

Wild is in Nederland nog niet heel bekend, maar vanaf dit jaar willen oprichtsters Lian Rynja en Marie Claire Toebosch daar verandering in brengen. “Marie Claire en ik deden eerst alles zelf,” vertelt Lian Rynja. “We ontwierpen alles zelf, bedrukten alles zelf, gingen bij klanten langs om te orderen, dat werd allemaal veel te druk. Uiteindelijk doe je alles half door gebrek aan tijd. Het bezoeken van klanten schiet er dan sneller bij in, terwijl juist dat heel belangrijk is. Daarom hebben we een verkoopteam, Funky Footwear, in de arm genomen. Nu kunnen wij ons weer richten op de ontwikkeling en productie en Funky Footwear heeft contact met de winkeliers. Dankzij het verkoopteam kunnen wij ons nu al bezig houden met winter 2010.”

Wild voor moeders

Wild is verkrijgbaar vanaf maat 62/68 tot en met 146/152. Daarnaast is een aantal items vertaald naar volwassen maten. Zo is er een trenchcoat, een shirt en een bikini speciaal voor moeders.