TOP

Kindermodemerk Van Hassels start met vrouwenmode

De Belgische kinderkledingleverancier Van Hassels begint voor zomer 2010 een vrouwenmodecollectie. Het plan werd opgevat na een marktonderzoek onder de bestaande klanten, volgens woordvoerder Katrien De Loore.

De stijl van de nieuwe vrouwencollectie van Van Hassels zal in het verlengde liggen van de licht klassiek getinte, fris gekleurde kindercollectie, maar dan aangepast op volwassenen. De eerste collectie omvat tweehonderd stijlen. Van Hassels heeft hiermee niet alleen de eigen winkels voor ogen, maar ook een multibrand stores. De vakbeurs A-fair in Antwerpen krijgt de primeur van de vrouwenmodelijn.

Management buy-out 

Het familiebedrijf Van Hassels is actief in kinderkleding, feestkleding en uniformen. Vorig jaar werd het familiebedrijf Van Hassels overgenomen door het Belgische modehuis Fred & Ginger (F&G) via een management buy-out, maar de familie is nog altijd betrokken bij het bedrijf. Op het moment van de overname maakte de nieuwe eigenaar bekend te willen groeien met het bedrijf. Er zouden flagshipstores komen in Knokke en Antwerpen, maar omdat er daar geen geschikte locatie werd gevonden, gaan binnenkort eerst twee eigen winkels open in Gent en Mechelen. Van Hassels heeft in totaal zo’n 100 verkooppunten. In 2007 bereikte Van Hassels een omzet van zo’n 3,8 miljoen euro. Dat zou vorig jaar gestegen zijn met 28 procent.