TOP

Kik Kid start met damesmodelijn IS.IS

Is-Is is gestart voor moeders die graag de kleertjes van Kik-Kid willen dragen. Kik-Kid-oprichtster Ineke Grovenstein vertelt over de nieuwe damesmodelijn van het kindermerk.

“We hebben al jarenlang vraag naar de kleren uit onze kindercollectie, maar dan in damesmaten. Moeders willen de Kik-Kid-kleertjes voor zichzelf”, vertelt Ineke Grovenstein over de aanleiding van de nieuwe vrouwenmodelijn. We hebben nu de stap durven zetten en nemen de uitdaging aan.”

De collectie van Is.Is is gemaakt uit dezelfde stoffen, veel uni’s, maar ook prints. Het gaat om zes verschillende jurken en een serie leggings. Door alle verschillende kleuren en materialen is het een rek vol waaruit je sets kunt maken. De collectie is ook geschikt voor zwangeren doordat er alleen met jersey is gewerkt, maar we doelen daar niet uitsluitend op. De maten lopen van XS tot XL, dus de collectie is ook geschikt voor de grotere kinderen. Het prijsniveau is midden tot middenhoog, vergelijkbaar met Kik-Kid.

De eerste collectie van Is.Is is bewust klein gehouden. “Om het uit te proberen”, volgens Ineke. “Daarna gaan we het opbouwen. Het leuke is dat winkeliers klein kunnen beginnen met iets heel leuks.”

“We worden al gebeld door winkels”, vertelt Ineke. “We richten ons in eerste instantie op bestaande klanten, maar we willen er ook een nieuwe markt mee aanboren. Jammer genoeg konden we de Modefabriek nog geen collectie tonen. Daarom staan we niet daar, maar wel op kleine fabriek.” Verder zal Is.Is te zien zijn op alle beurzen waar Kik-Kid staat. “Ik ga het zelf ook dragen”, besluit de Kik Kid oprichtster.