TOP

Kijktip: documentaire Dior et Moi over Raf Simons

Vanaf het moment dat hij John Galliano opvolgde belandde hij in een rollercoaster. Hij had nog nooit eerder haute couture ontworpen en vanaf de eerste dag voelde hij de krappe deadlines. Modeontwerper Raf Simons is vanaf het moment dat hij creatief directeur werd tot aan zijn eerste show gefilmd.

Voordat de première van zijn eerste collectie van start gaat staan de tranen in zijn ogen. Raf Simons, een jongen uit het Belgische Neerpijlt, is zijn zenuwen niet meer de baas. Op het dak van het gebouw krijgt hij nog even een peptalk. Hij vreest dat zijn eerste show zal mislukken.

Dior et moi is een zeer persoonlijk portret van modeontwerper Raf Simons dat in 2015 al te zien was in de bioscoop. De Franse regisseur Frédéric Tcheng kroop dicht op de huid van de ontwerper. In de film wordt aan de hand van de memoires van Dior een parallel getrokken tussen Christian Dior en Simons.

Vanaf het begin lag de lat hoog voor Raf Simons. Toch wist hij de verwachtingen meer dan in te lossen en was zijn eerste show een groot succes. Dat had hij niet verwacht vlak voor aanvang, toen de zenuwen hem te veel werden. Dat hij drie jaar later het modehuis Dior zou verlaten ook niet.

De documentaire wordt donderdag 18 februari uitgezonden in Het uur van de Wolf, om 22:55 uur op NPO2.