TOP

Kijken: de nieuwste collabs voor najaar 2019


Samenwerken blijft ook deze herfst in de mode. Zo vinden Helly Hansen en Puma, Lee en Weekday en Tommy Hilfiger en Formule 1-coureur Lewis Hamilton elkaar op creatief gebied.

Weekday X Lee

Jeansmerk Lee en het Zweedse modelabel Weekday presenteren een 22-stuks tellende collectie, genaamd Made in Unity. Hierbij nemen de bedrijven workwear als uitgangspunt, met inspiratie op de jeugdcultuur uit midden jaren ’90. Om niet al te nostalgisch over te komen, zijn er ook actuele elementen in de stukken verwerkt. Peter Kats, vice-president Brand EMEA bij Lee: “Het was een erg positieve ervaring om samen aan deze collectie te werken. Van het oorspronkelijke idee en het selecteren van de iconische Lee-items tot de materialen, fittings en branding: alles is ‘Made in Unity’. Per Axen, ontwerper mannendenim bij Weekday laat weten dat de samenwerking vooral over de gedeelde passie voor denim ging. “Lee jeans zijn anders dan die van andere jeansmerken. Ze hebben prachtige details, terwijl ze speels blijven en dat is voor ons erg inspirerend.”

 

Tommy X Lewis

Tommy Hilfiger en Lewis Hamilton vervolgen dit najaar hun samenwerking, die in 2018 startte. Tijdens de Milanese Fashion Week presenteerden ze de nieuwe najaarscollectie. In deze lijn wordt het de klassieke sportswear van Tommy gemixt met de moderne streetwearstijl van de Formule 1-coureur. ‘Tracksuits meets turtlenecks’ en ‘polar fleece met glanzende twills’, zoals de merken het zelf noemen.

 

Puma X Helly Hansen

Deze collab verenigt het sport-casual gevoel van Puma met de outdoorexpertise van specialist Helly Hansen. En net als Weekday en Lee laten ook Puma en Helly Hansen zich inspireren door de nineties. Met als resultaat een collectie die zowel outdoor- als straatwaardig is, door de combinatie van functionele elementen – zo zijn er omkeerbare, water- en windproof jacks – en modische invloeden als allover prints en een oversized waistbag.

Lee X Weekday

Weekday X Lee

Weekday X Lee 5

Weekday X Lee 2

Weekday X Lee 6

Weekday X Lee 7

Weekday X Lee 3

Weekday X Lee 4

Tommy Hilfiger X Lewis Hamilton

Tommy X Lewis

Tommy X Lewis 6

Tommy X Lewis 2

Tommy X Lewis 3

Tommy X Lewis 8

Tommy X Lewis 4

Tommy X Lewis 5

Helly Hansen X Puma

Helly Hansen X Puma

Helly Hansen X Puma 2

Helly Hansen X Puma 3

Helly Hansen X Puma 4

Helly Hansen X Puma 5

Helly Hansen X Puma 6

Helly Hansen X Puma 7