TOP

Ketens weren mohair na Peta-reportage, Asos lanceert on-demand retourneren en LaDress weer terug bij de Bijenkorf

Arcadia Group, Gap inc, Inditex en H&M group weren mohair naar aanleiding van een Peta-reportage in Zuid-Afrika. Verder: Asos lanceert on-demand retourneren en LaDress weer terug bij de Bijenkorf. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 4 mei.

Asos lanceert on-demand retourneren

Vanaf deze week is het voor inwoners van Amsterdam mogelijk om hun Asos-item dat ze willen retourneren laten afhalen op een tijdstip naar keuze. De service is gratis en in te boeken via de website. Klanten melden hun retouritems aan op de website en kiezen een tijdstip waarop het opgehaald wordt door een koerier.

Arcadia Group, Gap Inc, Inditex en H&M group weren mohair naar aanleiding van Peta-reportage

Naar aanleiding van een nieuwe reportage van PETA stoppen Arcadia Group (o.a. Topshop), Gap inc, Inditex en H&M group met het gebruik van mohair. De reportage is gemaakt over de mohair-industrie in Zuid-Afrika, waar meer dan 50 procent van ’s werelds mohair vandaan komt. Forever 21 blijft echter producten van mohair verkopen.

Het onderzoek werd gedaan door Peta Azië en omvat twaalf bedrijven die in januari en februari van dit jaar werden bezocht. Het toont dat werknemers geiten bij de horens en poten voortslepen en ze aan de staart optillen, waardoor de ruggen kunnen breken. Na afloop gooien werknemers de geiten over de vloer. De werknemers worden betaald per hoeveelheid, niet per uur, wat ze motiveert om snel en slordig te werken.

PETA US verzoekt de autoriteiten om onderzoek in te stellen en, indien van toepassing, aangifte te doen van wat volgens de groep schendingen zijn van de Zuid-Afrikaanse Animals Protection Act, 1962.

LaDress weer terug bij de Bijenkorf

Modemerk LaDress verkoopt zijn producten vanaf volgende week weer bij de Bijenkorf. Twee jaar geleden nam het merk afscheid van de warenhuisketen. Dat meldt Retailnews.

Tot 2016 was LaDress nog te vinden met shop-in-shops in de Bijenkorf. Vanwege het businessmodel stopten die samenwerkingen destijds. Onlangs raakten de partijen toch in gesprek waaruit naar voren kwam dat beide partijen toch brood zagen in een nieuwe samenwerking. Daarmee wordt de Bijenkorf de eerste en voorlopig enig externe partij die LaDress verkoopt.

Nu in Textilia #5: interview met ceo Pim Duetz van Duetz en de do’s en don’ts van de nieuwe privacywet

In de nieuwste editie van Textilia een interview met ceo Pim Duetz van Duetz, de do’s en don’ts van de nieuwe privacywet en de trends op tassen- en zonnebrillengebied. Verder rubrieken Marktcijfers, mode-icoon en Close-up.

Brussels jeanslabel opent tijdelijke winkel in Amsterdam

Het Belgische jeanslabel Façon Jacmin opent tijdelijk haar deuren in Amsterdam ter gelegenheid van haar tweejarig bestaan. Van 10 tot 13 mei zijn ze te vinden in ‘ Studio mevrouw Van Dale’. Dat laat het merk weten middels een persbericht.

De Brusselse tweeling Ségolène en Alexandra Jacmin bouwden een Peugeotbus uit 1981 om tot mobiele winkel waarmee ze van mei tot september verschillende verkooppunten bzoeken.