TOP

Katvig lanceert duurzaam textiel van restafval

Het Deense merk Katvig is een nieuwe kinderkledinglijn begonnen van recycled organic cotton (R.O.C.). De collectie wordt volledig geproduceerd van het restafval dat overblijft bij de productie van biologisch katoen.

Bij de productie van katoen gaat 25 procent verloren, omdat het als afval op de grond valt. Reden genoeg voor kindermodemerk Katvig om daar een duurzame oplossing op te bedenken.

Duurzaam leveren

Het kindermodemerk is voortdurend op zoek naar nieuwe, duurzame productiemethoden. Het merk stopte al eerder met de productie van bamboe, vanwege het overmatige watergebruik dat daarbij nodig is. Naast de stoffen is ook het verpakkingsmateriaal van het merk duurzaam. Katvig levert haar producten in afbreekbare plastic tassen, die na drie jaar oplossen in de lucht. Het logo wordt gedrukt met inkt dat vervaardigd is uit soja.

Retro appelprint

De collectie van Katvig is verkrijgbaar in de maten 56 tot en met 152. Het Deense merk kenmerkt zich door haar felle kleurgebruik en retro appel- en streepjesprint. Katvig is onder meer verkrijgbaar bij Kleine Sam in Delft. De kinderwinkel verkoopt uitsluitend producten die op een eerlijke manier en met oog voor het milieu worden geproduceerd.