TOP

Kate Moss ontwerpt jurk van het jaar

Een jurk uit de Topshop-collectie van topmodel Kate Moss is in de verkiezing van Jurk van het Jaar van het Britse Kostuummuseum uitgeroepen tot beste jurk van 2009.

Bath Fashion Museum (het Britse Kostuummuseum) verkiest sinds 1963 een ‘Dress of the Year’, waarvan de eer dit jaar naar Kate Moss’ zwarte hartenjurkje gaat. Het is voor het eerst dat een confectiejurk deze titel krijgt. Voorheen ging de eer naar glamourjurken van ontwerpers als Chanel, Prada, Alexander McQueen, Calvin Klein, Jean-Paul Gaultier en Giorgio Armani.  De winnende jurk uit de collectie van Kate Moss voor Topshop is een keurig zwart doorknoopjurk met hartjes uit de Kerst-collectie, die 60 pond kostte. Volgens modecritici markeert deze keuze een verschuiving van de obsessie voor designers naar betaalbare fast fashion, wat uitstekend past in de huidige economische situatie.

In het Britse Kostuummuseum is tot en met 20 september een tentoonstelling te zien met een selectie van de winnende jurken tot nu toe, met de legendarische jurken van onder andere Fashions by Mary Quant, Ossie Clark, Jean Muir, John Galliano, Paul Smith, Julien McDonald, Versace en Tom Ford.