TOP

Kanye West herovert modewereld

De Amerikaanse rapper Kanye West lijkt met een lijn voor APC en een eigen label in de steigers weer helemaal terug in de modewereld.

Met zijn eigen modelabel stopte West in maart 2012, nadat hij twee collecties showde in Parijs. Deze collecties kregen destijds niet de beste reviews.

A.P.C.
Binnen een jaar weet de superster zich echter weer op te werken binnen de branche. Hij ontwierp een herenlijn voor het Franse merk A.P.C. die ruim een week geleden de winkels in ging. Slechts een dag later was de kledinglijn volledig uitverkocht. De door de rapper ontworpen collectie bestond uit twee modellen jeans, drie hoodies en drie T-shirts.

Eigen label
De samenwerking mat A.P.C is niet de enige nieuwe move van Kanye West in de modewereld. Samen met de geroemde ontwerper van Diesel, Nicola Formichetti, pakt hij ook zijn eigen label weer op. Momenteel zouden de twee in Milaan werken aan een nieuwe collectie.

Deze collectie bestaat uit honderd kledingstukken die zowel door mannen als door vrouwen gedragen kunnen worden. Het publiek kan de items voor het eerst bewonderen tijdens de modeweken in september. Naar verluidt neemt de rapper het voortouw in het ontwerpen en heeft Formichetti een adviserende rol binnen de samenwerking.