TOP

Kane’s Dennis van Leeuwen is Best Geklede Man 2009

Dennis van Leeuwen mag zich de Best Geklede Man van 2009 noemen. De gitarist van de Nederlandse popgroep Kane ontving de award gisteravond uit handen van Esquire's hoofdredacteur Arno Kantelberg en actrice Lieke van Lexmond.

Alle credits gingen regelrecht naar Van Leeuwen’s  vrouw  Karin. “Mijn stijl is voor een deel gecomponeerd door mijn meisje. Zij heeft mij geholpen mijn eigen stijl van binnenuit te ontwikkelen”, zo vertelt de muzikant tegenover het publiek in het Amsterdamse Zuidpool. De prijs voor Best Geklede Band ging naar de Amsterdamse band Go Back To The Zoo, die volgens de jury orgineel, stijlvast en kundig is met naald en draad.  

Een terechte winnaar, te horen aan het luide gejuich vanuit het publiek, was Adam Curry die zich voortaan Slechts Geklede Man van 2009 mag noemen. Helaas was de roze bril drager niet zelf aanwezig om de titel eervol in ontvangst te nemen. Pittige feedback op Curry’s kledingstijl is te lezen in de nieuwste editie van Esquire. ‘Vergeet zijn echtelijke vlucht, veel erger is zijn kledingsmaak. Zijn hardnekkige voorkeur voor de combinatie fladderend wit overhemd met wit T-shirt, is één keer per jaar te pruimen, op Sensation White. We weten niet wat erger is, een man die vrijwillig een randloos brilmontuur met roze brillenglazen draagt of deze afwisselt met een blauwe variant.’

De rest
Teleurstelling droop er van de gezichten van de genomineerden zanger Waylon en Dio, tv-presentator Chris Zegers, advocaat Theo Hiddema (met zijn keurige Italiaanse kledingstijl toch wel mijn favoriet) en schilder Enrico Bartens. Maar zoals sportieve verliezers betaamt, maakten zij nog lang plezier op de geslaagde afterparty in het Amsterdamse Zuidpool.

Het feest
En zij niet alleen, wij spotten er ook de nieuw commercieel directeur van Waalwear Enrico Remoundos samen met ceo Rob van Bilsen en exportverantwoordelijke bij het modebedrijf Olaf van der Male (allen zeer opgewekt over de functieveranderingen binnen het bedrijf). Met aan de andere kant van de Zuidpool Frans Molenaar. Ook directeur van de Amsterdam International Fashion Week (AIFW), Merle Deterink, was van de partij. De oprichter van het mode-event, James Veenhoff, leefde zich uit achter de draaitafels.