TOP

K-Swiss vindt inspiratie in het archief

Schoenenmerk K-Swiss introduceert begin volgend jaar drie nieuwe casual wear modellen gebaseerd op de tennisschoen klassieker de Si-18. Ook brengt de California Sports Company twee nooit eerder uitgebrachte voorlopers, de Si-16 en de Si-17, wereldwijd op de markt. Met de serie wil het schoenenmerk de nadruk leggen op haar rijke brand heritage.

De modellen anno 2012 zijn niet bedoeld voor op de tennisbaan, maar vallen onder de casual Sportstyle-lijn van K-Swiss. Hoewel ze in een 21e-eeuws jasje zijn gestoken, houden ze een duidelijke retro-uitstraling dankzij het vintage kleurgebruik, het geperforeerde leer en de gebroken witte zolen. Jorgo Lialiangas, marketingmanager bij K-Swiss: “We maken met deze schoen echt de crossover van tennis naar fashion. Een tennisschoen van bijna een kwart eeuw geleden die nu als sportstyle sneaker in de schappen komt, met alle uiterlijke en baanbrekende kenmerken van het origineel.”

Demping
De eerste tennisschoen van leer werd in 1966 door K-Swiss ontwikkeld en geproduceerd. Enige demping ontbreekt echter in deze tennisschoen. De ontwikkeling van deze techniek duurt jaren en diverse conceptmodellen passeren de revue. Pas eind jaren ’80 presenteert het Californisch bedrijf een siliconentechniek die zorgt voor een tot dan toe ongekende demping. Uiteindelijk wordt alleen de Si-18, genoemd naar het achttiende siliconensample, daadwerkelijk in productie genomen.

Verwachtigingen
De conceptmodellen Si-16 en Si-17, die na een duik in het archief boven water kwamen, beleven begin volgend jaar alsnog hun entree op de internationale sneakermarkt. “We willen de hooggespannen verwachtingen van retailers meer dan waarmaken. De lancering van de Si-serie ondersteunen we daarom met een uitgebreid scala aan point-of-sale materiaal met een typisch Californische retro-look”, aldus Albert de Jong, sales manager van K-Swiss: