TOP

Just B. coacht Project Catwalk-winnares Roos van der Kamp

Na een samenwerking met Mada van Gaans, Conny Groenewegen en Claes Iversen heeft Just B. nu Roos van der Kamp van het label Roparosa uitgenodigd voor hun coaching & design traject.

Edwin van Wijngaarden, directeur Just B. , biedt al enige jaren jonge talentvolle ontwerpers een coachingtraject aan. De keus is ditmaal gevallen op Roos van der Kamp van Roparosa omdat zij volgens Van Wijngaarden ‘zeer getalenteerd en gepassioneerd is’. “De hoofdingrediënten van de collecties van Roos zijn geometrische vormen en vrouwelijke belijningen. Deze reflecteren een stijl die Just B. raakt en aanspreekt”, aldus Van Wijngaarden in een persverklaring. Van der Kamp is vorige week gestart als gastontwerper en ze zal voor de springcollectie 2012 zes designs maken.

Coaching & Design
Het project begeleidt jonge creatieve talenten bij de professionalisering van hun eigen modelabel. Just B. neemt het geselecteerde talent voor een periode van zes maanden onder haar vleugels en neemt de ontwerper mee in het gehele productieproces. Vanaf de ontwerpfase tot aan de daadwerkelijke verkoop deelt het Nederlandse label kennis en ervaring delen om de creatievelingen kennis te laten maken met alle facetten van het vak. Van der Kamp is tijdens dit hele traject te volgen op Just B. Style Diary Online.

Roos van der Kamp
In het voorjaar van 2010 won Van der Kamp het programma Project Catwalk. In datzelfde jaar presenteerde ze haar eerste collectie tijdens de Amsterdam International Fashion Week onder het label Roparosa dat ze in 2007 oprichtte. Afgelopen Amsterdam International Fashion Week presenteerde de designer haar ‘Come as you are’-collectie voor winter 2011/2012.

Just B. by Roparasa hangt vanaf september 2011 bij Just B. in de showroom en vanaf januari 2012 in de winkels.