TOP

Juridische stappen tegen Madonna´s Material Girl Brand

Je zou zeggen dat Material Girl, een van de songtitels van Madonna, maar ook de naam van het nieuwe tienerlabel van de zangeres, uit de pen komt van de wereldster zelf. Maar nu al wordt de merknaam geclaimd door een ander kledingbedrijf.

Kledingproducent L.A. Triumph Inc stelt dat Madonna de naam van haar kledingmerk Material Girl Brand heeft gestolen. De aanklacht tegen Madonna luidt dat L.A. Triumph Inc het handelsmerk ‘Material Girl’ al sinds 1997 voert en dat zij onder dit merk miljoenen dollars aan kleding verkopen. Madonna zou de naam voor haar juniorlijn Material Girl, die dit jaar op de markt is gebracht, hebben gepikt en het gebruik ervan zou misleidend zijn.

L.A. Triumpf wil nu dat de rechter bepaalt dat het gebruik van de naam Material Girl door Madonna onrechtmatig is. Bovendien wil de producent dat Madonna wordt verplicht de winst op het juniorlabel af te staan aan L.A. Triumpf.

Of de rechter op de eisen in zal gaan is nog maar de vraag, want zeg nou zelf: ligt het niet meer voor de hand dat L.A. Triumph Inc zelf ooit hun label naar het liedje van Madonna hebben vernoemd? Wie pikt er nu van wie?

De collectie Material Girl ligt sinds 3 augustus ligt bij warenhuis Macy’s in de Verenigde Staten.