TOP

Juli goede omzetmaand voor kledingwinkels

Kleding- en schoenenwinkels hebben de maand juli positief afgesloten. Uit cijfers van het CBS blijkt dat de detailhandel afgelopen maand gemiddeld 3,4 procent meer heeft omgezet dan in juli vorig jaar. Kleding- en schoenenwinkels zaten daar met een plus van zo’n zeven procent ruim boven.

Beeld: Marcus Loke via Unsplash

De omzetgroei in de detailhandel kan worden opgesplitst in drie sectoren. De omzet van de non-foodsector groeide ten opzichte van juli 2020 met 3,3 procent, terwijl de omzet van de foodsector 1,2 procent kromp. Daarnaast is online 11,1 procent meer omgezet door de detailhandel. In vergelijking met juli 2019 lag de omzet van de detailhandel 12,9 procent hoger in juli 2021.

Kleding en schoenen

De kledingwinkels en de winkels in schoenen en lederwaren hebben in juli voor de vijfde maand achter elkaar meer omgezet dan een jaar eerder. Voor schoenen en lederwaren was er in juli een plus van 7,4 procent en voor kleding van 6,7 procent. De stijging is hiermee minder groot dan eerdere maanden, maar het beeld is dan ook vertekend door de coronamaatregelen in 2020. Juli 2020 was namelijk ook al een goede maand voor de mode- en schoenenretail, terwijl het verschil tussen de junimaanden groot was. In juni lag de omzetstijging nog rond de twintig procent in vergelijking met juni vorig jaar.

Bron: CBS

De omzet van de kleding- en schoenenwinkels was ook hoger dan in juli 2019. Ook de omzet van de winkels in meubels en woninginrichting, drogisterijen en de winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren was hoger dan een en twee jaar eerder. De winkels in consumentenelektronica en witgoed en de winkels in recreatieartikelen hebben minder omgezet dan in juli 2020, maar meer dan in juli 2019.

Online

De online omzet was in juli 11,1 procent hoger dan in juli 2020. Webwinkels hebben 12,6 procent meer omgezet. De online omzet van multichannel retailers groeide met 9 procent.