TOP

Jos Simons ontvangt award ‘What’s going on in Retailing’

Vanwege vanwege zijn verdiensten voor de Nederlandse retail, heeft Jos Simons gisteren de "What's going on in Retailing?!" Award ontvangen uit handen va de Turkse Ambassaeur in Nederland, Ugur Dogan.

De ‘What’s going on in Retailing?!’Award wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het gelijknamige congres aan een Nederlandse retailer met een lange en succesvolle loopbaan, met een drive voor innovatie en met uitzonderlijke prestaties in zijn of haar vakgebied.

Jos Simons was tot 1 januari dit jaar CEO van de Turkse supermartketen BIM. In een periode van negen jaar is hij erin geslaagd om het aantal winkels uit te breiden van 620 naar 2650. Hiermee is BIM de nummer 1 retailer van Turkije geworden. Simons is meer dan 35 jaar actief in de retail en werkte eerder voor Hema, SRV, VendexKBB en Aldi.

De jury roemde zijn ‘persoonlijke stijl van leidinggeven’. Het juryrapport meldde: “Zijn typisch Nederlandse leiderschapsstijl is gebaseerd op respect voor de cultuur en de religie vn de turken. Simons spreekt zelf Turks, maar belangrijker is dat hij zich niet gedraagt als een superieure werkgever, maar temidden van zijn mensen staat.”

Volgens Simons is er een enorme markt voor Nederlandse bedrijven in Turkije. Er is een grote behoefte aan conceptuele denkers en zij worden in Turkije met open armen ontvangen.