TOP

Jort Kelder verzekert garderobe

Jort Kelder, presentator en oud-hoofdredacteur van Quote, heeft blijkbaar zo'n goedgevulde kledingkast, dat hij het nodig vond deze tegen een aanzienlijk bedrag te verzekeren.

Kelder staat bekend om zijn liefde voor ‘strak in het pak’ en is inmiddels uit te tekenen in zijn signature outfits. Dat betekent: broeken met hoog water, bretels en getailleerde overhemden. Bovendien was hij onlangs het gezicht voor de Nederlandse keten Suit Supply.

Dure smaak
Tijdens de Grazia PC Catwalk verklapte hij aan het gelijknamige magazine zo’n dertig maatpakken te bezitten met een waarde van €1000 tot €4000 per stuk. Een nog duurder pak is in de maak bij een exclusieve kleermaker. “Ik laat momenteel een pak maken door een kleermaker in het Italiaanse Bari. Dat doet iets van €5000. Afhankelijk van het materiaal kan dat oplopen tot €7000.” Dat klinkt misschien een beetje decadent, hij is wel zuinig op zijn spullen. “Ik heb de inhoud van mijn kledingkast voor ongeveer anderhalve ton laten verzekeren,” aldus Kelder. 

Uitgesproken
Ondanks dat kan het altijd bigger & better, ook bij Jort Kelder: “Ik wil een stap doen naar het echte dandyisme. Meer durven en uitgesproken worden. In Nederland geld ik misschien als een dandy, maar in Italië en Engeland ben ik een soort ambtenaar van saaiheid.”