TOP

Joop moet Schiesser nieuw leven inblazen

Wolfgang Joop moet ondermodefabrikant Schiesser weer op de kaart gaan zetten. Het bedrijf verkeerde een lange tijd in slecht weer.

Joop neemt een minderheidsbelang in het bedrijf en zal de ondergoedfabrikant voorbereiden voor een gang naar de beurs. Ook zal de ontwerper het bedrijf advies geven op het gebied van marketing en design. Verder plannen worden binnenkort bekend gemaakt. Zelf zegt hij over zijn nieuwe functie bij Schiesser: Ik verheug me erop om mijn kennis van de modebranche en ondernemerschap met het bedrijf te delen. Schiesser beschikt over een sterke naamsbekendheid, wat een belangrijke eigenschap is om verder te kunnen groeien.”

In februari 2009 vroeg Schiesser uitstel van betaling aan, als gevolg van teruglopende omzet en het verliezen van enkele licenties. Als gevolg hiervan werd het bedrijf gesaneerd en ging het op zoek naar een koper. Met het bedrijf gaat het momenteel een stuk beter. In het afgelopen boekjaar is Schiesser er in geslaagd om het verlies weg te werken. Het bedrijf is nu uit de rode cijfers en heeft zelf een operatieve winst geboekt over het voorgaande jaar van 3 miljoen euro.