TOP

Joop geïnteresseerd in overname Schiesser

Designerlabel Joop is volgens het Duitse vakblad Textilwirtschaft geïnteresseerd in de overname van Schiesser. In een brief aan de Stutgartse curator Volker Grub heeft Wolfgang Joop dat laten weten.

Grub is positief gestemd over het initiatief en van plan contact op te nemen met het label. Wolfgang Joop verklaart aan Textilwirtschaft dat hij voor Schiesser en zijn werknemers goede kansen op de nationale en internationale markten ziet. “Schiesser heeft niet alleen een economische sanering nodig, maar ook een revitalisering van het merk. Het moet weer in zijn om Schiesser op je huid te dragen”, volgens Joop die niet bang is voor de berg werk, maar zich verheugt op deze opgave. Grub stipte echter aan dat eerst het insolventieplan opgesteld en het overleg met de schuldeisers ingesteld moet worden. De curator wil Schiesser met meerwaarde voor de schuldeisers verkopen.

Schiesser Nederland 

André Gijtenbeek, van Schiesser Nederland reageert verheugd: “Er zijn buiten Joop meerdere partijen die hun interesse hebben laten blijken. Joop heeft echter als eerste zijn interesse naar buiten gebracht. Het is positief dat er veel kandidaten zijn. Het geeft aan hoe sterk het bestaansrecht van een merk als Schiesser nog altijd is. Wij kijken, als niet bij de insolventie aanvraag betrokken werkmaatschappij, gespannen mee vanaf de zijlijn. Elk voortbestaan van Schiesser AG is voor ons natuurlijk goed nieuws.”