TOP

Joke Veeze Foundation start modefotoprijs

Voor de derde keer zal de Joke Veeze Foundation een wedstrijd houden voor nieuw modetalent. De prijs staat dit jaar in het teken van modefotografie.

De Joke Veeze Foundation houdt in 2017 voor de derde keer een wedstrijd voor nieuw modetalent. Dat laat het de stichting weten via een persbericht. Dit jaar wordt de prijs in samenwerking met FotoFestival Naarden georganiseerd en draait dan ook om modefotografie met als thema ‘Dare to be different’. De winnaar krijgt een geldbedrag van € 3.500,-.

Deelnemen

De prijs is gericht op jonge fotografen – dus ook studenten – die niet ouder zijn dan 25. Deelnemers moeten voor 31 maart 2017 ‘voor een avantgardistisch modemagazine een serie van minimaal twee en maximaal vijf modefoto’s maken’. Het thema ‘Dare to be different’ moet hierin duidelijk naar voren komen. De foto’s mogen in samenwerking met een fotostylist worden gemaakt. Hierna zullen de foto’s van alle genomineerden te zien zijn tijdens het FotoFestival Naarden, van 20 mei tot en met 18 juni. De winnaar wordt op 27 mei bekend gemaakt.

Jury

De jury bestaat uit:

  • Modefotograaf Rohn Meijer
  • Modestylist Frans Ankoné
  • Galeriehouder en hoofdcurator van het FotoFestival Naarden Eduard Planting.

 
Joke Veeze Foundation

Joke Veeze (1945-2013) was 25 jaar de directeur van Akademie Vogue in Amsterdam. Na haar overlijden is in haar naam een stichting opgericht die het doel heeft getalenteerde studenten en recent afgestudeerden op het gebied van modevormgeving en modestyling te ondersteunen.