TOP

John Galliano ontslagen bij Galliano

John Galliano is na zijn ontslag als hoofddesigner bij Dior nu ook ontslagen bij zijn eigen label, dat grotendeels in handen is van het modebedrijf Christian Dior.

Christian Dior draagt de verantwoordelijkheden van de ontwerper over aan het interne designteam. De Franse krant Le Figaro meldt dat er vanuit Italië interesse is getoond in de overname van het label John Galliano. Mogelijke overnamepartijen zouden de Italiaanse licentiepartner van John Galliano Ittierre zijn, parfummaker Perfume Holding en de Paris Group uit Dubai. Het moederbedrijf, voor 87% eigenaar van John Galliano, wilde verder geen commentaar leveren op de speculaties.

John Galliano beleeft zware tijden. Volgende maand moet hij zich melden in Parijs, waar hem een gevangenisstraf van zes maanden boven het hoofd hangt. De topontwerper moet zich op 12 mei voor een Franse rechtbank verantwoorden voor het maken van racistische opmerkingen.

In Los Angeles waren ze afgelopen maandag niet zo blij met de komst van John Galliano. De designer kreeg geen warm onthaal toen hij op de luchthaven van Los Angeles landde. De afgelopen weken verbleef de ontwerper in een afkickkliniek in Arizona. Bij zijn terugkeer op de luchthaven LAX Airport ging het mis. De 50-jarige Galliano werd in de aankomsthal omringd door fotografen, die hem uitmaakten voor ‘stomme racist’.

.