TOP

Johan Cruijff vergadert virtueel bij Ajax

Deze week werd er in het huis van Johan Cruijff in Barcelona een high-end videosysteem geïnstalleerd. Als de commissaris van Ajax niet persoonlijk aanwezig kan zijn in Amsterdam, dan kan hij voortaan vanuit Spanje virtueel een vergadering bijwonen.

De in juli van dit jaar benoemde commissaris van Ajax maakt via de videodienst van Visionsconnected verbinding met het videosysteem van Ajax in Amsterdam. Met de installatie van een ‘Cisco telepresence systeem’ beschikt Cruijff over zijn eigen virtuele vergaderruimte. “Het is zo simpel dat je vergeet dat het ingewikkeld is”, aldus Johan Cruijff.

Voetbalzaken per video
Door de hoge beeld- en geluidskwaliteit benadert communicatie via video de kwaliteit van persoonlijk overleg. De toegepaste videotechnologie zorgt volgens Visionsconnected met behulp van encryptie methodieken voor een veilige verbinding. Cruijff: “Voetbaltechnische zaken kan ik prima uitleggen zonder iemand aan te raken, dus waarom niet per video vanuit Barcelona?”

Alledaagse zaak
Anno 2011 is virtueel vergaderen volgens Visionsconnected voor tal van commissarissen van beursgenoteerde ondernemingen die in een ander land wonen dan de vestigingsplaats van het hoofdkantoor een alledaagse zaak. Dat Cruijff voortaan via zijn eigen videosysteem op een scherm te zien en te horen is op bijeenkomsten mag geen verbazing wekken, zo laat het bedrijf weten via een persbericht.