TOP

Joanna Onland nieuwe directeur Diesel Benelux

Joanna Onland (39) is de nieuwe directeur van Diesel Benelux. Het bedrijf zat een paar maanden zonder directeur, nadat Elbert van Hunnik opstapte vanwege een verschil van inzicht. Joanna Onland was hiervoor directeur van La Prairie in de Benelux.

Joanna Onland is per 2 maart aangesteld als Managing Director van Diesel Benelux. Ze is afkomstig uit de luxury cosmeticabranche. Het laatste jaar was ze directeur van de La Prairie Group Benelux. Daarvoor werkte ze 19 jaar bij Coty Prestige Benelux, dat verantwoordelijk is voor de parfums van onder andere Calvin Klein, Jil Sander, Marc Jacobs en Lancaster. “Na ruim 20 jaar kom je op een leeftijd waarop je denkt: als ik nu niet verander, dan doe ik het nooit meer. Dat Diesel ondanks dat het zo groot is toch als een familiebedrijf voelt, spreekt mij zeer aan”, zegt zij in een persbericht over haar nieuwe functie.

Diesel Benelux zat al een tijdje zonder directeur nadat country manager Elbert van Hunnik per 1 december 2009 vertrok wegens verschil van inzicht binnen het beleid. Sales director Glenn Balak vertrok ongeveer tegelijkertijd omdat zijn functie als sales director wordt opgeheven. Zijn functie is geïntegreerd in die van de nieuwe country manager.