TOP

Jeffery West opent winkel in Amsterdam

Het extravagante en dandy schoenenlabel Jeffery West opent eind april de eerste Nederlandse winkel in de Amsterdamse Negen Straatjes. Het assortiment bestaat naast schoenen uit shawls, manchetknopen en riemen.

Jeffery West is een merk apart. Zo staan er in de gespleten hak en de rode zool gedichten en afbeeldingen gekerfd. Traditionele ontwerpen krijgen een edgy en decadente twist door gebruik van lak- en slangenleer. Ook onze Nederlandse man lijkt voor het excentrieke, Engelse merk te vallen, niets voor niets opent er binnenkort een winkel op Nederlandse bodem.

Het merk is in 1987 opgericht door goede vrienden Guy West en Mark Jeffery. Geboren en getogen in Northhampton, het Engelse historische centrum van schoenmakerij en leer, ontwikkelden de jeugdvrienden al snel een grote interesse voor schoenen. Op 16-jarige leeftijd begonnen ze hun business met de verkoop van door hun gecustomisede schoenen die afgekeurd waren in de fabriek van Jeffery’s vader. Dit was zo’n succes dat ze enkele jaren later zelf schoenen gingen ontwerpen en produceren. Dit resulteerde in 1987 in de oprichting van hun eigen label: Jeffery West. Op dat moment beiden begin twintig, waren ze de jongste schoenenontwerpers van Engeland. Tegenwoordig hebben ze vijf eigen winkels waarvan twee in Londen.

De winkel opent de deuren aan de Runstraat 17D in Amsterdam.