TOP

Jeff Bezos opnieuw de rijkste mens ter wereld, forse omzetstijging voor Bol en Livera naar Mall of the Netherlands

Bol.com heeft de omzet flink zien groeien in het laatste kwartaal van 2020. Verder is Jeff Bezos, kopstuk bij Amazon, Elon Musk opnieuw voorbij gestreefd als rijkste persoon van de wereld en ook Livera kiest voor Mall of the Netherlands. Dit en meer vind je in het nieuwsoverzicht van 17 februari.

Flink meer omzet voor Bol.com

De omzet van Bol.com is in het laatste kwartaal van 2020 met bijna 70 procent gestegen ten opzicht van hetzelfde kwartaal in 2019. Dit blijkt uit de jaarcijfers van moederbedrijf Ahold Delhaize. De webshop draaide een omzet van 4,3 miljard euro in 2020; 50 procent meer dan het jaar ervoor. Ahold Delhaize stelt zijn omzetverwachting voor Bol nu met 16 procent naar boven bij tot 5 miljard euro in 2021.

Jeff Bezos opnieuw de rijkste mens ter wereld

Jeff Bezos, de topman van Amazon, is opnieuw de rijkste man op aarde. Volgens de lijst met 500 miljardairs samengesteld door het Amerikaanse persbureau Bloomberg, heeft Bezos een vermogen van 191 miljard dollar. Op plek vier in de door mannen gedomineerde lijst vinden we de eerste modemiljardair; Bernard Arnault met 116 miljard dollar. Arnault is de oprichter en voorzitter van het Franse luxe goederen-concern LVMH. Stukken lager in de lijst staan kopstukken uit de moderetailbranche als Amancio Ortega van Inditex (65,3 miljard dollar), Tadashi Yanai van Uniqlo (48,7 miljard dollar), Stefan Persson van H&M (22,4 miljard dollar), Michael Otto van Otto Group (12,3 miljar dollar), Anders Holch Povlsen van Bestseller (10,3 miljard dollar), Heinrich Deichmann van Deichmann-Schuhe (10,3 miljard dollar), Les Wexner van L Brands (8,73 miljard dollar) en Chip Wilson van Lululemon (5,99 miljard dollar).

Livera opent in Mall of the Netherlands

Livera opent in mei 2021 een winkel in de Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam. Ruud Jacobse, directeur van Livera, noemt de opening ‘een geweldig lichtpuntje’ na een moeilijk jaar door corona. De winkel wordt gebouwd volgens een ‘modern en doorontwikkeld winkelconcept’. “Met dit nieuwe winkelconcept willen we vooral een heel breed publiek aantrekken. Vrouwen van alle leeftijden, met verschillende maten en wensen”, aldus Jacobse in het persbericht. De lingerieketen opent in april ook een franchise in het centrum van Enschede. Livera werd in 1969 opgericht en is sinds 2014 in handen van het Franse familiebedrijf Chantelle Lingerie.

Moederbedrijf Gucci ziet omzet dalen in Q4 2020

Door de lockdownmaatregelen zag het Franse luxegoederenbedrijf Kering de omzet in het vierde kwartaal van 2020 met 8 procent dalen tot 3,9 miljard euro ten opzichte van het jaar ervoor. Het was de vierde keer op rij dat de omzet daalde. Het moederbedrijf van onder andere Gucci en Bottega Veneta kan de lagere verkoop niet voldoende compenseren met de gestegen afzet via online. In 2020 daalde de omzet van Kering met ruim 17 procent naar 13,1 miljard euro. De winst zakte met 39 procent naar bijna 2 miljard euro. De omzet van Gucci liep vorig jaar met bijna 23 procent terug.

Credit beeld: Livera