• No products in the cart.
TOP

Jeansmerk Mud Jeans organiseert Regenerate Festival


Het circulaire jeansmerk Mud Jeans organiseert in samenwerking met Sea Shepherd – een internationale organisatie ter bescherming van het zeeleven – op zaterdag 7 september het allereerste Regenerate Festival op het strand van Bergen aan Zee.

Tijdens dit gratis toegankelijke duurzaamheidsevent wordt de collectie Sea Shepherd by Mud Jeans gelanceerd. De samenwerking tussen deze organisaties heeft geleid tot een collectie met een nautisch karakter. Ook is er een korte documentaire over Sea Shepherd te zien met beelden uit onder andere de Discovery Channel documentaire ‘Chasing the Thunder’. De documentaire laat een gedeelte zien van de 110-daagse achtervolging van de stroopboot Thunder door Sea Shepherd. Bezoekers kunnen daarnaast verschillende duurzame miniworkshops volgen, kennis maken met de mensen achter Sea Shepherd en twee Beach Cleanups lopen, het festival sluit af met een feest.

Bert van Son is initiatiefnemer van het festival en oprichter van Mud Jeans. “Met dit festival willen we laten zien wat mensen zelf kunnen doen om de klimaatverandering en het verdwijnen van de biodiversiteit te stoppen. Het zijn zware thema’s. Consumenten kunnen een groot verschil maken, maar dan moet iedereen wel nú in actie komen en andere keuzes gaan maken.”

Regenerate Festival start om 14.00 uur in Botenclub Bergen in Bergen aan Zee. De organisatie heeft transport vanaf station Alkmaar geregeld.