TOP

Jeans volgens de New York Fashion Week

De New York Fashion Week is inmiddels weer voorbij en gezien het grote aantal shows van jeans- en casualmerken is er de nodige jeansinspiratie op te doen. Een greep uit het aanbod ter inspiratie.

Diesel had qua kleur een ingetogen show, maar was qua jeans zeer uitbundig met gaten, slijtplekken en vlekken. Ook de non-denims leken vies en hadden vaak een vlekkerige batikachtige print.

Miss Sixty bracht een bonte mix, van hippieachtige broeken en jurken tot sporty eighties items. Opvallend zijn de broekvormen: poffend of wijd. De driekwart pofjeans met haremlook is de favoriet van Textilia’s Rosita van der Kwaak.

Rock & Republic hield alles zwart – wit en netjes met blazers, blouses en broeken. Opvallend zijn de superstrakke broeken met snowwash jeansprint.

Marc Jacobs is geen jeansmaker pur sang, maar wel een om in de gaten te houden. Hij was destijds ook een van de eersten met de Marléne Dietrich jeans. Voor zomer 2009 heeft hij een kittig babydolljurkje met denimlaagjes.

DKNY brengt een nieuwe jeanslijn. In de zomercollectie onder andere deze oversized denim overall, maar ook boyfriend pants en losvallende denim rokjes en jasjes.