TOP

JD Sports geïnteresseerd in Perry Sport en Aktiesport

Curator Toni van Hees bevestigd aan Het Financieele Dagblad dat JD Sports geïnteresseerd is in Perry Sport en Aktiesport.

Na het faillissement van moederbedrijf Unlimited Sports Group (USG) op 23 februari 2016 braken er spannende tijden aan voor de werknemers van onder andere Perry Sport en Aktiesport. Curator Toni van Hees weet nu echter aan het Financiaale Dagblad te vertellen dat het Britse JD Sports Fashion de bedrijven wil overnemen. “Wij zijn in exclusief overleg met JD Sports en verwachten binnen enkele dagen tot overeenstemming te komen. Er moeten alleen nog wat puntjes op de i gezet worden.”

Als de overname door gaat, zullen niet alle filialen overgenomen worden. De slecht draaiende winkels zullen niet worden verkocht.

Goedkeuring AMC

Er is een aanvraag ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (AMC) voor de overname. De toezichthouder moet kijken of er genoeg concurrentie overblijft voor sportwinkels. Binnen enkele weken moet het oordeel binnen zijn.

Faillissement USG

De val van V&D en Macintosh Retail Group betekenden op 23 februari 2016 ook de ondergang voor Unlimited Sports Group (USG), moederbedrijf van onder andere Perry Sport en Aktiesport. Het bedirjf had op dat moment 307 filialen en 2.500 werknemers. Volgens USG komt het faillissement onder andere door de faillissementen van V&D en Macintosh Retail Group omdat zij tot ‘de grootste en meest belangrijke business partners van USG’ behoorden. Een aantal merken dat USG Brands voert, waren te vinden bij Macintosh-ketens. Daarnaast had Perry Sport 11 shop-in-shops bij V&D en Aktiesport 128 shop-in-shops bij Scapino. De nieuwe eigenaren van Scapino hebben laten weten niet meer verder te willen gaan met Aktiesport.

JD Sports

Het Engelse JD Sports betrad in 2013 de Nederlandse markt door veertien vestigingen van herenmodeketen Setpoint over te nemen.  Sindsdien zijn er ook vestigingen geopend in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en 13 andere plekken in Nederland.