TOP

Jarige Jimmy Choo lanceert capsulecollectie

Ter gelegenheid van het vijftienjarig jubileum lanceert het luxe schoenen- en accessoiresmerk Jimmy Choo een capsulecollectie.

De collectie met de naam ‘Icons’ bestaat uit vijftien modellen, die gebaseerd zijn op de archieven van Jimmy Choo, waaronder ‘the Feather’, die Sarah Jessica Parker alias Carrie Bradshaw in een vroege episode of Sex and the City verloor, en ‘the ‘Fleur’, de stiletto pump die Jimmy Choo-oprichtster en creatief directeur Tamara Mellon droeg toen zij de Order of the British Empire (OBE) in oktober 2010 van de Britse koningin ontving.

Jimmy Choo Foundation
Het luxemerk  zal 10 procent van de opbrengst van de Icons-collectie aan de Jimmy Choo Foundation doneren. Dit fonds zamelt geld in voor liefdadigheidsinstellingen voor vrouwen.

Jimmy Choo geeft ook een boek uit over de geschiedenis van het schoenenmerk aan de hand van vijftien modellen. Het boek is getiteld ‘Jimmy Choo XV’ en bestaat vooral uit foto’s. Het boek is vanaf november verkrijgbaar in de Jimmy Choo-winkels en vanaf  februari 2012 ook in internationale boekenwinkels. De totale opbrengst van de boekenverkoop gaat naar Jimmy Choo Foundation.

Persoonlijk verhaal
De capsulecollectie is dit najaar verkrijgbaar in de Jimmy Choo-winkels. De prijzen variëren van 517 Britse pond (585 euro) tot 2,304 Britse pond (2,608 euro). “Dit zijn schoenen die mij een persoonlijk verhaal vertellen, en dat doen ze ook voor onze klanten,” zegt Tamara Mellon.

In mei 2011 werd Jimmy Choo verkocht aan het Oostenrijkse bedrijf in luxegoederen Labelux Group. Het Britse luxe schoenen- en accessoiresmerk werd in 1996 opgericht door de gelijknamige schoenontwerper en Tamara Mellon met een lening van 150.000 Britse pond (169,787 euro).

België
Jimmy Choo opende begin juni 2011 de eerste eigen Belgische winkel aan de Schuttershofstraat in Antwerpen. In november komt daar nog een filiaal aan de Waterloolaan in Brussel bij.  Met de opening van een vestiging in de Belgische hoofstad komt het aantal eigen winkels in Europa op een totaal van 29.