TOP

Jan Taminiau showt unieke stukken op Floriade 2012

De 10-jaarlijkse wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade organiseert van 7 tot en met 13 mei 2012 de Floriade Fashion Week. Jan Taminiau zal hier vijf unieke couturestukken van zijn 'Nature Extends' - collectie showen.

Tijdens Floriade Fashion Week geeft Jan Taminiau ook een masterclass over Design & Duurzaamheid, het thema van Floriade 2012, aan designstudenten. Deze bestaat uit vier delen waarvan de laatste twee plaatsvinden op 10 en 11 mei in het Open Atelier op het Floriade-terrein. De studenten zullen ieder een ontwerp maken dat tijdens de Floriade Fashion Show op 11 mei, samen met de vijf ontwerpen van Jan Taminiau, wordt geshowd.

Floriade Fashion Week
Maar er is nog meer mode. Zo zal trendwatcher Lidewij Edelkoort een lezing geven en bezoekers kunnen op 7 en 8 mei een workshop straatfotografie van catwalkfotograaf Peter Stigter volgen. Verder is er ook de workshop ‘Design Piece’ van modedocent aan AMFI, Peter Leferink.

Floriade
De Floriade Fashion Week is onderdeel van Floriade 2012 dat plaatsvindt van 5 april tot en met 7 oktober. Het event zal naar verwachting 2 miljoen mensen uit de hele wereld naar regio Venlo trekken. Het Floriadeterrein heeft een oppervlakte van 66 hectare en bevat vijf themavelden: Relax & Heal [welzijn], Green Engine [duurzaamheid], World Show Stage [cultuur], Education & Innovation [zicht op de toekomst] & Environment [kwaliteit van het leven].

De Floriade is een Wereldtuinbouwtentoonstelling. Wereldtentoonstellingen zijn grote internationale exposities die sinds 1851 wereldwijd plaatsvinden. Ze stellen landen in de gelegenheid een beeld te schetsen van hun economische, sociale, culturele en technische ontwikkelingen. Vaak resteert na afloop een gebouw of een kunstwerk, zoals de Eiffeltoren in Parijs, het Atomium in Brussel en de Euromast na afloop van de Floriade in 1960.