TOP

Jan Jansen op de Grazia-catwalk in de PC Hooftstraat

Op zondag 30 augustus vond de tweede editie van de Grazia PC Catwalk plaats, een modeshow over een plankier van meer dan 150 meter in de PC Hooftstraat in Amsterdam.

Het modegebeuren werd geopend met een show van de bekende schoenontwerper Jan Jansen. Hoofdsponsor Wella had hierbij flink uitgepakt. De modellen waren stuk voor stuk voorzien van waanzinnige kapsels of hoofdtooien. Een bos haar waar opeens een rits uit te voorschijn komt die het kapsel in tweeën deelt, een bamboe steigerwerkje waarin het haar vervlochten is, en allemaal geïnspireerd op de laatste ontwerpen van Jan Jansen.

Het was druk in de PC Hooftstraat, maar om nu te zeggen dat het publiek en masse was toegestroomd? Voor iedereen was er een plekje ‘front row’ en de echte slimmeriken gingen om de hoek in de Van de Veldestraat staan. Daar werden de modellen op straat opgesteld voordat ze de catwalk betraden en daar kon je de outfits van alle kanten rustig bewonderen. Vooral de modellen van mannenmodemerk Profuomo hadden het zwaar tijdens het wachten. Gekleed in Schotse kilts, met blote knieën boven de hoogopgetrokken kousen, trokken ze veel bekijks.

Ruim 20 winkels uit de winkelstraat lieten hun nieuwe collecties zien aan de paar honderd bezoekers die zich langs de catwalk hadden verzameld. Met kleding van labels als Emporio Armani, Oger, Azzurro, D&G, Tony Cohen, G-Star, Max Mara en Iceberg was er voor iedere consument wel iets van zijn of haar gading te spotten.

Bekijk ook de video van de Grazia PC Catwalk