TOP

Jan des Bouvrie presenteert herenmodelijn

Achter een van de vele doorkijkjes in het prachtig ingerichte Arsenaal in Naarden vond maandag 20 september de officiële lancering van het herenmodemerk van Jan des Bouvrie plaats. Geen overheersend zwart met wit, maar kleur.

Hoewel je in het Arsenaal, de woonwinkel van Jan des Bouvrie, uren kunt dwalen door woonkamers, eetkamers en slaapkamers ingericht door de Des Bouvrie zelf, stond het gebouw maandagavond voor de verandering niet in het teken van wonen, maar van mode. Des Bouvrie lanceerde zijn herenmodemerk ‘Jan des Bouvrie Fashion Architect.’

Onderscheidend
Volgens Des Bouvrie is de markt in beweging en op zoek naar een merk dat zich onderscheidt als het gaat om moderniteit, kwaliteit en bijzondere vormgeving. Met zijn herencollectie, bestaand uit kostuums, bonnetterie, overhemden en accessoires, probeert Des Bouvrie het gat in deze markt te dichten.

Kleur
Hoewel veel mensen Des Bouvrie kennen van zijn voorliefde voor zwart en wit, was er ook veel kleur op de catwalk te zien. Naast een zwart/wit pak, waren het vooral de kostuums in diverse grijstinten, gecombineerd met kleurige overhemden en stropdassen, die opvielen. Ook met motieven werd rijkelijk gestrooid, van grove tot fijne ruitjes en van strepen tot stippen op kostuums en dassen: Des Bouvrie weet hoe hij door middel van vormgeving en details, zoals vierkante manchetknoopjes, bijzondere aspecten kan toevoegen aan de collectie.

Boek
Niet alleen stond het Arsenaal maandagavond in het teken van de herencollectie van Des Bouvrie. Het was ook de avond dat de duizendpoot zijn boek lanceerde. Het boek, genaamd Turn this house into a home, toont de stappen die Jan des Bouvrie in zijn carrière heeft gemaakt, van interior design naar architectuur. Nu kan Des Bouvrie daar ook zijn mannenmodecollectie aan toevoegen.