TOP

Jan Agelink spot de trends voor zomer 2016

Samen met Textilia organiseerde trendforecaster Jan Agelink op 12 januari 2015 De Trendsafari, waar hij de trends voor zomer 2016 presenteerde. Ditmaal was het A-Lab in Amsterdam de plek waar hij de bezoekers weer wist te inspireren.

Het inspirerende A-Lab in Amsterdam was op 12 januari 2015 het decor voor de trendsafari 2016 van trendforecaster Jan Agelink. Ongeveer 95 bezoekers aanschouwden in het voormalige laboratorium van Shell zijn presentatie ‘Prototype’, waarin hij vertelde wat de trends van zomer 2016 worden. Zijn presentatie was opgebouwd in twee thema’s: jeans en active wear, die weer bestonden uit verschillende subthema’s.  

Hack craft

Eén van de jeansthema’s is ‘hack craft’. Hierbij moet je denken aan het technische en het digitale in combinatie met het ambachtelijke: de do it yourself-technologie. Bijvoorbeeld een houten tafel gemaakt van een 3D-printer of een kartonnen bril – geïnspireerd op de Oculus Rift – ontwikkeld door Google. Dit kan je ook vertalen naar mode. Zoals het assembleren van verschillende denim en deze vastmaken met tape. Hierdoor ontstaat er een gerecyclede look.

Museum of the future

In het hoofdthema active wear licht Agelink het subthema ‘Museum of the future’ toe. Het is een mix tussen klassieke vormgeving en zen martial arts sportswear: ook wel urban ninja’s. Wijde kleding die hiphoppers en basketballers dragen, mogen bijvoorbeeld gedragen worden met badslippers. Daarbij zijn de kleuren zwart-wit een belangrijk en is het dragen van laagjes een echte must. Een lichte schoen zoals de flyknit past bij deze trend.